Pages

beloved and cherished readers

jom click sini... thank you....

Wednesday, April 15, 2015

as an HI (or people say Inspektor Kesihatan)

salam alaik

to begin.. HI is Health Inspector.... so, to recap... dan 3 bulan dah jadi HI, and it had been fun. (*feeling awesome smbil dgr lagu Dangerous from David Guetta*)....

masa degree dlu, dah penah attach dekat Pejabat Kesihatan Daerah, Pekan. 4 months of awesomeness!! Hari-hari belajar benda baru, orang pun sporting tahap giga. serius,

now... dah 3 months jadi HI, belajar benda baru almost daily.. and now dah familiar dgn office sendiri.

ahah... dpt nama baru..

before this, people call me.. ati... now.. it's yat. so, some people call me cik yat, some people call me cik puan yat, and yeah.. rasa mcm dihormati sgt... thank you * smbil buat gaya bow lepas persembahan

muka time kena kerja hari ahad


well well.... nk dikirakan semua orang kata kerja gomen (*read government) ni senang, sabtu ahad boleh cuti, and bahagia sbb keje senang... meh sini aku nk bagitau, semua tu~~~ tidak tepat. yes, why?

sebab... untuk department aku ni... yang secara exactnya Jabatan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam, hari2 deal dengan orang, kadang2 kena overtime sebab siasat aduan, sabtu ahad kerja sebab kena supervise gotong royong, kerja kena fokus sentiasa, sbb it is important, and klu x fokus one day you'll have to clean up the mess you've made. jadi susah la kan? better make it complete and kemas on first try.

one thing that makes me feel fortunate is, aku x kekok nk bercakap. tu je.. sebab masa diploma and degree, aku rasa dah kena groom tahap 4 sebab aku ni mmg suka expose diri sendiri dengan kerja-kerja kelab persatuan, and kerja bercakap ni sejak dlulah mmg suka. :/


so by now.... aku boleh jumpa orang, tak rasa awkward, and for me, it's a bonus klu dpt jumpa orang yg mampu bagi kita extra knowledge, pasal apa-apa pn. :)

I would really like to post on my daily works, tpi takut korang tak tahan... sbb mainly~ gambar sampah je lah. so~ gambar sampah dalam google pn byk. haha~

it is better if I can update my experiences from time to time...

okaylah~ kena siap. mau kerjaan.

thanks for reading~ bye!


salam~


4 comments:

Aienal Mardhia Ab Rahman said...

tahan kak. tahan. sila pos . akan saya baca sepenuh hati . hahahaha

ati shariffuddin said...

huu~ mekasihhh.... :)

CK said...

so proud oh dia kerja public service. go on tot, soon boleh naik jadi boss. :)

ati shariffuddin said...

@CK. hee~ awww

lagi sekali please... :* thank you

Popular Posts